Over

Unieke ontwerpen, stuk voor stuk met de hand gemaakt en vaak geïnspireerd door het hout waar ze uit voortkomen. 

Twee identieke stukken hout zijn er niet, en met een beetje zoeken en een beetje meer geluk vind ik soms ruwe diamanten die ik met de nodige dosis geduld en respect nog wat mooier tracht te maken. Soms is een stukje plank dat bij het afval terecht gekomen is (meestal omdat het niet 'perfect' genoeg is om verwekt te worden in één of ander meubel) al genoeg.

Op naaldhout na is er vrijwel geen enkele houtsoort die ik niet zou gebruiken. Vaak gebruik ik tropisch hout, op voorwaarde dat ik het ergens kan vinden waar het niet vervangen wordt. Mijn laatste lot hout kwam van een zagerij die denk ik een jaar of 40 geleden is uitgebrand. Veel van dat hout heeft brandschade, maar is perfect bruikbaar voor wat ik doe.

 


Levend

Het verse hout dat ik gebruik (vooral voor de levende lampjes) komt vaak van bomen die omgewaaid zijn of die te oud geworden zijn, wat vaak bij fruitbomen het geval is. Volgens de regels moet je dat hout dan eerst drogen voor je het verwerkt. Maar dat doe ik niet. In een wereld die geobsedeerd is door perfectie is het aangenaam om te genieten van de reis zonder te weten wat de eindbestemming is. De reis is het ontdekken van het hout als je de schors er af haalt en de tekening en kleuren ontdekt, er met veel geduld de initiële vorm aan geeft. De bestemming is wat het hout zelf beslist met die vorm te doen, en daar heb je geen controle over.


Heb je zelf een stukje?

Een stuk hout kan om verschillende redenen een bijzondere waarde hebben; 'de appelboom die mijn opa nog geplant heeft'. Als jij zo'n stuk hebt waar je iets mee wil doen, neem dan even contact op.


Of niet?

Heb je zelf een idee maar je hebt wat hulp nodig om het te realiseren? Let's talk!


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x